Radionica prirodne kozmetike 2. dio

kozmetika pr 2

Dvodnevna radionica prirodne kozmetike

Vaša kozmetička linija je Vaš osobni kreativni izražaj. Na ovoj radionici idemo korak dalje u izradi prirodne kozmetike. Namijenjena je onima koji znaju osnove o eteričnim uljima. Radionica je praktična i podijeljena je u nekoliko dijelova:

1. DAN
Radionica izrade sapuna hladnim postupkom
Kažu da se po jutru dan poznaje! A za prvo jutarnje veselje kad koža postaje čista, meka, glatka i okupana mirisom najzaslužniji je vaš sapun! Nekad su ga naše bake izrađivale na starinski način iz masti i pepela, a danas je industrijski sapun za samo nekoliko kuna dostupan u svakoj prodavaonici. Bez sapuna je život nezamisliv, a ipak ga mnogi u svojoj kupaonici gotovo i ne primijete dok ga ne osjete pod rukom. Ova radionica nas između ostalog vraća u doba naših baka. Zato, ako ste za jutarnju radost i svježinu spremni odvojiti više od odlaska u trgovinu po gotov industrijski sapun, Galbanum Vas poziva na ugodno popodnevno druženje izrade sapuna.

KAKO RADIMO?
Na ovoj radionici ne koristimo gotove sapunske baze, nego izvodimo hidrolizu biljnih ulja u natrijevoj lužini u hladnom procesu (saponifikaciju). Tek kad prođe prva faza saponifikacije, ugrađujemo ljekovite i biološki vrijedne tvari. Tako sprječavamo da se one u kemijskoj reakciji u većoj mjeri razgrade i izgube vrijedna svojstva. Na kraju dodajemo prirodne mineralne i biljne boje. Time je naš posao završen i svoj sapun (skupa sa čašicom) nosite kući. Nakon dva dana vadite sapun iz kalupa, stavljate ga na sigurno mjesto i čekate tri do šest tjedana dok proces saponifikacije ne završi do kraja. Vaš sapun je spreman za upotrebu.

Na radionici ćemo obraditi sljedeće teme:

  • Proces saponifikacije
  • Izbor i zastupljenost biljnih ulja u procesu saponifikacije i kako karakteristike pojedinih biljnih ulja utječu na svojstva dobivenih sapuna
  • Kako izabrati i dozirati biljna i eterična ulja aromaterapeutske kvalitete
  • Čime još možemo oplemeniti naš sapun
  • Kako dodati boje
  • Kako rukovati s natrijevom lužinom, vodom i uljem, te mjere opreza koje moramo poduzeti kako bismo spriječili moguće ozljede i štetu
  • Konačno, izrađujemo sapun sa svojstvima prema vašim željama (sastav, tvrdoća, miris, boja i oblik)

 U sklopu radionice obavezno dobivate i skriptu u kojoj je sažeta cjelokupna obrađena materija, pa nema straha da ćete nešto zaboraviti ili propustiti.

 

2. DAN
Izrada kaladonta i dezodoransa u stiku (12:00 – 14:00)
Njega kose: izrada krutih šampona i regeneratora (14:20 – 16:20)
Njega lica: izrada BB kreme ( 16:40 – 19:0

 

Izrada kaladonta i dezodoransa u stiku

Ova radionica je pažljivo i profesionalno pripremana isključivo na načelima francuske škole aromaterapije, te jamči vrhunsku (aromaterapeutsku) kvalitetu sastojaka, njihovo djelovanje, kao i funkcionalna svojstva pripravaka potrebna za svakodnevnu upotrebu. Cilj je prenijeti polaznicima potrebno znanje i dati sigurna i jasna uputstva, a istovremeno ostaviti prostora za vlastitu kreaciju.

Njega kose: izrada krutih šampona i regeneratora

Naše šampone izrađujemo od 100% prirodnih supstanci, pri čemu koristimo isključivo sastojke vrhunske aromaterapijske kvalitete. To znači da biljna ulja moraju biti hladno prešana, maslaci nerafinirani, a eterična ulja botanički definirana i kemotipizirana.

Jedino tako možemo ciljano koristiti ljekovita svojstva i sinergijsko djelovanje biološki vrijednih i aktivnih organskih spojeva. Nikakvi konzervansi ili stabilizatori ne dolaze u obzir! Svoj preparat izrađujemo da bismo ga počeli koristiti, a rok trajanja dva do tri mjeseca je dovoljan da ga potrošimo prije nego bakterije uspiju prouzročiti bilo kakav negativan efekat.

Njega lica: izrada BB kreme

Unatrag par godina neke velike komercijalne kozmetičke kuće kreirale su BB kremu koja je odmah izazvala ”bum” na tržištu. To je krema koja u isto vrijeme štiti i tonira kožu, pa nije potrebno još dodatno nanositi puder na lice. Izvrsna ideja!!! Ali… poznato nam je već od čega se sastoje komercijalne kreme! Vaša BB krema će zadovoljiti sve što je koži potrebno, jer ima ista svojstva kao i ”obična” prirodna krema. Ona će kožu njegovati, hraniti, vlažiti i zaštititi, jer je sačinjena od odabranih koncentriranih i isključivo prirodnih sastojaka koji su sami po sebi hrana koži.

Uz to će je još i tonirati prirodnim pigmentima, tako da više nećete imati potrebu nakon prekrasne prirodne kreme koju ste nanijeli na lice stavljati teške i štetne komercijalne pudere. Kao kod svih prirodnih preparata, i ovdje koristimo osobni pristup. Sastav kreme prilagođavamo Vašem tipu kože, a boju i količinu pigmenta tako da najbolje odgovara Vama. Tako će vaša koža biti zaštićena i njegovana, i izgledati prirodno tonirana bez debelog sloja pudera.

Termini održavanja: Termini održavanja radionice bit će objavljeni naknadno.

Informacije i prijave:

Sve informacije o dvodnevnoj radionici možete dobiti putem e-maila ili telefona. Prijave se vrše putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona: +385 01 3794 568. U prijavi navesti ime, prezime, OIB, adresu te kontakt broj.

Naše stranice koriste "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Za nastavak kliknite "OK".