Aromaterapija kao najbolji (godišnji) odmor

Često se pitamo kako što kvalitetnije provesti godišnji odmor. Učiniti nešto novo za sebe, nešto naučiti, provesti aktivan odmor nakon uredske ludnice ili jednostavno odmarati i čitati što "laganiju" literaturu?

U toj je odluci najvažnije osvijestiti da ne morate ići ustaljenim ili očekivanim putem, nego svjesno odabrati kako želite provesti odmor. Poslušajte osjećaje, zamislite se u raznim situacijama i dopustite da vas intuicija vodi prema onome što je u ovom trenutku za vas najbolji odmor.

U čitavom spektru mogućnosti, koji bismo mogli nazvati "Učini za sebe", svoje mjesto ima i aromaterapija. Budući da sam ja aromaterapeut, rekla bih i vrlo važno mjesto i zato ću vas provesti kratko kroz aromaterapijske, ali i ostale tehnike koje obogaćuju život, unapređuju tjelesno, psihičko i duhovno zdravlje i mogu djelovati poput najljepšeg odmora koji puni baterije. 

Poštovanje jedinstvenosti svake osobe

Još je Hipokrat rekao: „Put do zdravlja osigurava svakodnevna aromaterapeutska kupka i masaža mirisnim uljima“, pa je jasno da je ljekovitost eteričnih ulja bila poznata od davnina. Stare su civilizacije ostavile brojne zapise o pozitivnom djelovanju eteričnih ulja na tijelo, ali i one da eterična ulja podižu ljudski duh na drugu razinu svijesti.

Aromaterapija je grana komplementarne medicine koja koristi čista eterična ulja kako bi unaprijedila stanje tijela, uma i duha, a osnovni aromaterapeutski pristup je holistički. On podrazumijeva poštovanje individualnosti i suptilnosti svakog pojedinca, uvažavanje njegova fizičkog statusa, emocija i mentalnih stavova. U tome leži tajna i ljepota aromaterapije, jer njegujemo, prepoznajemo i podržavamo svaku osobu na individualnom putu prema psihofizičkoj ravnoteži. 

Image

Aromaterapijske i ostale tehnike za zdravlje tijela i duha

Aromaterapeutska masaža jedinstvena je masaža koju čine elementi švedske masaže, limfne drenaže, neuromuskularne masaže, akupresure i tehnike disanja. Provodi se kroz ciljanu upotrebu eteričnih ulja i tehniku rada na tijelu u svrhu opuštanja, balansiranja i stimuliranja tjelesnih funkcija i emocija. 

Aromamasaža leđa kombinacijom eteričnih ulja i tehnike dubokog disanja opušta napetost mišića i umanjuje bolove u leđima.

Aromaterapeutski tretman uključuje cjelovit pristup u procjeni potreba klijenata i primjena terapeutskih postupaka s ciljem olakšavanja zdravstvenih, psiholoških i energetskih tegoba. S obzirom na složenost tegobe, određuje se vremenski tijek i intenzitet provođenja terapije.

Ayurvedska masaža i ayurveda ili znanost o životu više je od 5000 godina stara tradicija, sustav prirodnog liječenja i filozofija življenja. Masaža je samo dio cjelovitog sustava tijekom koje se uz posebno odabrana ulja i tehnike stvara ravnoteža između tri doshe: vata, kapha i pitta, kako bi se ostvarilo i zadržalo stanje duboke relaksiranosti tijela i uma. 

Indijska masaže vlasišta sapta bindu koristi toplo sezamovo ulje. Masaža glave i kose ima funkciju otpuštanja nakupljenih negativnih emotivnih i mentalnih stavova i rezultira opuštanjem. Korisna i primjenjiva u svakodnevnom životu u svrhu samopomoći i poboljšanja koncentracije i pamćenja. Djeluje i na vlasište, tako da smanjuje ispadanje kose i vraća kosi sjaj, vitalnost i elastičnost.

Limfna drenaža prema dr. Vodderu nezaobilazan je segment svih medicinskih, rehabilitacijskih i estetskih programa. To je najefikasnija tehnika koja otklanja metabolički otpad iz vezivnog tkiva, potiče bržu izmjenu međustanične tekućine u vezivnom tkivu i rješava probleme limfnih edema, celulita, bolnih i otečenih nogu.

Raindrop tehnika masaža je u kojoj se eterična ulja kapaju poput kapi kiše duž kralježnice. Učinkovita metoda kod problema i bolova u leđima.

Refleksna masaža stopala pruža potpuni užitak ugode kada se izvodi odabranim eteričnim uljima. Masaža refleksnih zona stimulirajuće djeluje na cjelokupan organizam i rad svih organa.

Indijska masaža glave bistri misli, jača koncentraciju i oslobađa napetosti, te daje novu dimenziju osjećaju opuštenosti. Djeluje antistresno.

Cjeloviti programi

Detoksikacija podrazumijeva cijelovit program čišćenja organizma na potpuno prirodan način. Detoksikacijom se organizam oslobađa nakupljenih toksina, smanjuje se kiselost organizma koja pogoduje razvoju infekcija, povećava se hidracija i oksigenizacija tkiva, a kao ugodna posljedica programa dolazi do smanjenja tjelesne težine.

Antistresni program provodi se nekoliko mjeseci, prilagođava se pojedincu i obuhvaća nekoliko tehnika rada. Cijeli program mogao bi se nazvati „soul building“ jer se osvještavaju stresni aspekti i reakcije te djeluje specifično na područja potrebnih promjena. Danas medicina stres povezuje s brojnim bolesnim stanjima i sistemskim poremećajima. 

Anticelulitni program kompleksan je višemjesečni program koji obuhvaća:

  • savjetovanje iz područja prehrane i fitoterapije
  • detoksifikaciju organizma
  • limfnu drenažu
  • poduku o primjeni anticelulitnih pripravaka i provođenju aromaterapeutskih kupki i tehnika disanja u vlastitom domu
Image

A emocije, misli, uvjerenja?

Uz svu blagodat koje razne tehnike pružaju, najbitniji je vaš sustav emocija i misli. Razmišljate li pozitivno? Prihvaćate li život na smiren način? Jeste li svjesni te krasne, božanstvene kreacije koju kreirate od svog rođenja, a zove se život? Prepoznajete li osjete nelagode unutar sebe kada činite nešto protiv sebe? Jeste li osvijestili da je sloboda kada postanete slobodni od samih sebe? 

Ako imate ili nemate odgovore na ova pitanja, napravite prvi korak svoje unutarnje promjene da biste bili dobro i osjećali se dobro. Isprobajte kreativnu vizualizaciju, meditaciju, sistemske konstelacije, somatic experiencing, rad s medicinskim kotačem i brojne druge tehnike rada na sebi. Pronađite raspored radionica na našim stranicama. Dobro došli!

Lidija Delić, fitoaromaterapeut, ravnateljica Ustanove Galbanum

100% Čista eterična ulja!

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

091/1255-550 / (+385) 01/3794-568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search