Prirodni dezodorans – zašto ga odabrati i kako se prilagoditi?

Najvažniji kozmetički preparat za žensko zdravlje

Premda ga doživljavamo neugodnim, znojenje je prirodan i koristan proces jer se tijelo tako hladi i izlučuje toksine. Blokiranje lučenja žlijezda znojnica različitim kemijskim preparatima poput antiperspiranata, uzrokuje nakupljanje toksina u limfnim čvorovima, a limfni je sustav važan dio imunosnog sustava, proteže se kroz čitavo tijelo i povezan je sa svakim organom.

Brojne zdravstvene studije već desetljećima pokazuju povezanost dezodoransa sa ženskim zdravljem, a osobito hormonskim sustavom. Ftalati, aluminijeve soli, parabeni, triklosan samo su neki od sastojaka sad već dokazano povezanih s hormonskom neravnotežom.

Koja je zapravo funkcija dezodoransa?

Svima su nam se dogodile stresne situacije u životu kad smo se prekomjerno znojili. Isto tako i ljetne vrućine i pojačane tjelesne aktivnosti, kada se izlučuje više znoja i više smo osjetljivi na miris koji se oko nas širi. Sam znoj najčešće nema neugodan miris (osim ako smo pod stresom, u hormonskom disbalansu, ako pijemo određene lijekove, unosimo kemikalije u organizam, specifičnu hranu ili pića), no znojenjem se izlučuju bjelančevine i ugljikohidrati koji u dodiru s bakterijama na koži poprimaju neugodan miris.

Zato je funkcija dezodoransa ograničiti i spriječiti razvoj bakterija, plijesni i kvasaca koji uzrokuju vonj. Kod odabira dezodoransa nije se dovoljno voditi nosom i odabrati onaj koji nam najljepše miriše, iznimno je važno pronaći onaj koji nam neće izazivati iritacije i alergije, ispuštati toksine u tijelo ili sprečavati njihovo izlučivanje, a jednako će nas zaštititi od neugodnih mirisa.

Image

Elemi

Kad bismo pitali tijelo, sigurno bi odabralo dezodorans koji ga ne blokira u prirodnim funkcijama, ne opterećuje kemikalijama, ne stvara mu hormonsku zbrku niti ga dovodi u bilo kakav rizik od obolijevanja.

Zato je Aromateka Eskulap, sestrinska tvrtka učilišta prirodnih terapija Galbanum, kreirala Elemi, 100 % organski dezodorans, svježeg mirisa i jedinstvene kombinacije eteričnih ulja paprene metvice, čajevog drva, prave lavande. Sok lista biljke Aloe arborescens i koloidna zob njeguju osjetljivu kožu pazuha, a supstancije prirodnog podrijetla sprečavaju razvoj neugodnih mirisa. Dezodorans je u obliku roll-ona i namijenjen je i ženama i muškarcima.

Nekoliko praktičnih savjeta za prilagodbu

Ako još niste prešli na prirodni dezodorans, razmislite o svim zdravstvenim dobrobitima koje vam nosi. Razdoblje prilagodbe traje obično oko dva tjedna, ali vrijedi svakog truda. Potrebno je do tri tjedna da tijelo izluči nakupljene toksine. U to vrijeme higijena zahtijeva više pažnje, ali uz nekoliko praktičnih savjeta proći će brzo i lako.

Izlučivanje toksina i uklanjanje odumrlih stanica možete potaknuti tuširanjem pamučnom rukavicom. Napravite piling jednom tjedno, a nakon tuširanja u pazuhe možete utrljati malo sode bikarbone i potom nanijeti prirodni dezodorans. Konzumirajte manje prerađene hrane i uskoro će vaš prirodni dezodorans ”držati” čitav dan, a tijelo će uživati u prekrasnim mirisima i aromaterapiji.

100% organski dezodorans Elemi možete nabaviti na https://www.aromateka-eskulap.hr/product-category/kozmetika/

100% Čista eterična ulja!

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 091 125 5550

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search