Aromaterapija, Galbanum i ja – početak bez kraja

Prije više od 25 godina dobila sam poklon: bočicu eteričnog ulja lavande. Tada to nisam znala, ali taj je sudbonosni susret s mirisom lavandina ulja započeo moju strastvenu avanturu sa svijetom aromaterapije - vještine i znanja korištenja eteričnih ulja u terapijske svrhe.

Lidija Delić, mag. oec., IFPA aromaterapeut, fitoaromaterapeut

Prvi udah mirisa ulja lavande probudio je u meni nešto duboko, osjećaj tajne veze koji je nadilazio svakodnevicu. U tom trenutku spoznaje, moja pažnja usmjerila se na djelovanje eteričnih ulja na emocije. Privučena aromatičnom ljepotom tih ulja, fascinirana njihovim potencijalom da iscijele i tijelo i dušu te potaknuta jednostavnom znatiželjom i potrebom za učenjem kroz praksu, ubrzo sam znala da je to pravi put, moj put. Napustila sam svoj dotadašnji posao, pokrenula nešto novo: Aromateku Eskulap i Aromaterapeutski centar – i krenula u nepoznato. Danas, kada „svi sve znaju“ o aromaterapiji, „nepoznato“ možda zvuči pretjerano, ali tada, prije 23 godine o aromaterapiji se malo pisalo, malo znalo... i zato je putovanje bilo još izazovnije.

Kroz nebrojene sate istraživanja, praktičnog rada (zahvalna sam svim svojim klijentima) i iskrene odanosti učenju, usavršila sam svoje vještine kao aromaterapeut.  Aromatične mješavine koje kreiram postale su moji alati osobne transformacije, ali i alati osobne transformacije mojih klijenata.

Otvaranje škole, Ustanove za obrazovanje odraslih Galbanum, 2006. godine s prvenstvenom namjerom podučavanja aromaterapije, bilo je logičan slijed mog razvoja – i  odvelo me na daljnje istraživačko putovanje. Na tom putovanju sam upoznavala i spoznavala prvenstveno sebe, a moja početna strastvena afera s aromaterapijom se tijekom svih tih godina preobrazila u bezuvjetnu ljubav i odanost.

Znatiželja i potreba za istraživanjem djelovanja eteričnih ulja odveli su me izvan granica Hrvatske, u svijet međunarodnog obrazovanja. Iskustvo nije bilo ništa manje nego preobražavajuće. Upijala sam drevnu mudrost i rezultate modernih istraživanja kroz čast i privilegij učenja od najboljih učitelja: Christine Courtney,Robbi Zeck, Megan Larsen, Mindy Green, Gabriel Mojay, Cathy Skipper, Rhiannon Lewis... Izloženost različitim kulturama i praksama obogatila je moje razumijevanje aromaterapije, dodajući nove slojeve mojoj već dubokoj povezanosti s uljima.

Ovih 25 godina terapijskog rada donijele su mi brojna neprocjenjiva iskustva. Svjedočila sam nevjerojatnoj moći aromaterapije da dodirne živote na načine koje nisam mogla ni zamisliti: od ublažavanja fizičke nelagode do umirivanja emocionalnih rana, eterična ulja su se pokazala kao snažni saveznici. No aromaterapija je više od samih ulja; radi se o namjeri i energiji koja se unosi u svaku mješavinu. Radi se o razumijevanju jedinstvenih potreba svakog pojedinca i stvaranju prilagođenih aroma mješavina koje su usklađene s njihovom biti. Radi se o poticanju dublje veze između tijela, emocija, uma i duha te osnaživanju pojedinaca da preuzmu odgovornost za vlastiti život.

Kao ravnateljica Galbanuma u posljednjih 17 godina te voditeljica jednogodišnjeg programa osposobljavanja za aromaterapeuta, sve svoje spoznaje i znanja o aromaterapiji ulagala sam i ugrađivala u razvoj i kvalitetu tog programa. Tako je Galbanum trenutno jedini u regiji koji ima program za aromaterapeuta certificiran od strane Međunarodne Federacije Profesionalnih Terapeuta (IFPA). Naravno, odobren je i od nadležnog nam Ministarstva u Hrvatskoj, što znači da se novostečena kompetencija može upisati u e-radnu knjižicu.

IFPA standard prepoznat je u cijelom svijetu zbog svog visokog standarda kvalitete nastave. Ova akreditacija osigurava polaznicima kvalitetno obrazovanje priznato na međunarodnoj razini. To je odraz posvećenosti izvrsnosti i profesionalizmu.

IFPA je postavila novi kurikulum i standard usklađen s najnovijim znanjima suvremene aromaterapije. Naše je da u skoroj budućnosti uskladimo edukaciju s tim IFPA standardom.

Napomena: Završetkom programa, možete se ponosno predstavljati kao „IFPA certificirani aromaterapeut“, ili kraće „IFPA aromaterapeut“ (znači: Lidija Delić, IFPA aromaterapeut, a ne, recimo, Lidija Delić, IFPA standard :) ).

Galbanumov program za aromaterapeuta je uistinu poseban po kvaliteti, a ono po čemu se ističe među svim drugim školama aromaterapije je:

1
Jednogodišnji program: Obiman broj sati teorije i vježbi pažljivo je osmišljen kako bi kompletan nastavni plan i program bilo moguće uspješno savladati i kako bi bio osiguran konkurentan početak nove karijere polaznika.
2
Nastavni kolegiji: Anatomija, Fiziologija, Dermatologija, Osnove prehrane, Kemija eteričnih ulja, Poznavanje eteričnih ulja, Primijenjena Aromaterapija, Aromaterapeutska masaža, Uvod u poslovanje, Osnove komunikacije.
3
Iskustvo i znanje vrhunskih predavača: Jedinstvenost obrazovanja za aromaterapeuta leži u iskustvu predavača s više od 20 godina praktične primjene aromaterapije. Njihova duboka povezanost s aromaterapijom omogućuje polaznicima da se upuste u dublje razumijevanje primjene eteričnih ulja i mirisa. Ova iskustva osiguravaju da se stekne praktično znanje koje nadilazi suho teorijsko razumijevanje.
4
Komunikacija i samorefleksija kao integralni dijelovi programa: Edukacija za aromaterapeuta uključuje komunikacijske vještine i samorefleksiju, uračunate u cijenu školarine te se ne naplaćuju posebno. Ovi elementi omogućuju aromaterapeutima da se bolje povežu s klijentima, razumijevajući njihove potrebe. Samorefleksija potiče kontinuirani osobni i profesionalni rast, ključan za postizanje izvrsnosti.
5
Vrhunski opremljeni prostori za učenje: Prostori za učenje imaju ključnu ulogu u usvajanju znanja. Nastava se odvija u vrhunski opremljenim prostorima koji podržavaju udobnost i koncentraciju polaznika.

U Galbanumu, obrazovanje za aromaterapeuta nije samo učenje o uljima i mirisima. Kroz iskustva vrhunskih predavača, komunikaciju, samorefleksiju te visoke standarde i certifikaciju, Galbanum omogućuje svojim polaznicima postizanje najviše razine stručnosti u svijetu aromaterapije.

Aromaterapija je bila moj novi životni početak. Aromaterapija je temelj na kojemu je Galbanum izrastao. Za mene osobno, aromaterapija je kraljica među ostalim terapijama.Nikad neću prestati raditi naporno kako bih program za aromaterapeute učinila još boljim i želim ga konstantno nadograđivati i poboljšavati. Kao i sebe.

Image

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search