Kako se umiriti na potpuno prirodan način?

  1. Pomozite si prvo vodom jer ona sačinjava oko 65 posto našeg organizma i sve važne metaboličke funkcije vezane su uz vodu. Osim što ispire toksine iz organizma, sastavni je dio krvi i svih tekućina u organizmu, ona vlaži pluća i pomaže im da bolje rade. Sjetite se što češće piti vodu, naročito zimi, kada više vremena boravite u zatvorenim, zagrijanim prostorima.

  2. Dišite punim plućima jer disanjem izbacujemo toksine iz organizma, smanjujemo krvni tlak, umirujemo broj otkucaja srca. Dišite svjesno punim plućima barem 3 puta dnevno po 2 minute i već nakon nekoliko dana primijetit ćete promjenu.

  3. Pojedite naranču jer pomaže kod želučanih tegoba te osjećaja težine i nadutosti, a ujedno smanjuje kiselost želučane kiseline i time čuva naš želudac. Eterično ulje iste voćke u aroma-lampi vratit će vam smiješak na lice, donijeti sunce u tmurnom danu, ali i opustiti glatke mišiće u trbušnim organima i pomoći im da bolje rade.

  4. I, na kraju, za laku noć i miran san, popijte šalicu čaja od matičnjaka (melise), koji će vas umiriti, osloboditi „teških“ misli i pomoći vam da lakše zaspite i mirno spavate.

 

Vesna Genc, fitoaromaterapeut

Fotografija Unsplash

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

091/1255-550 / (+385) 01/3794-568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search