Upoznajte nas: 9 kratkih pitanja za Kseniju Krajinu Pokupec

Ksenija Krajina Pokupec jedna je od naših najpoznatijih i najuspješnijih fitoterapeutkinja, vlasnica je tvrtke Botana fitocentar i već tridesetak godina pomaže svojim pripravcima iscijeliti mnoge bolesti, rastjerati oblake tjeskobe, donijeti bebe na svijet, uljepšati kožu... Dr. Pokupec voditeljica je programa fitoterapeut u našoj školi, upoznajte je kroz nekoliko osobnih pitanja...

1. Prvi susret s fitoterapijom…

Dogodio se davno, davno, dok sam još pohađala srednju Farmaceutsko kozmetičku školu u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Naravno, smjer farmacije. I baš te predmete - farmakognoziju i farmaceutsku tehnologiju jako sam voljela.

2. Kao liječnica, odlučila sam se baviti fitoterapijom jer…

Radila sam nekoliko godina u ambulanti opće prakse, ali srce me vuklo prirodi.

Jednostavno više nisam mogla propisivati recepte i uputnice, pogotovo dječici i trudnicama jer sam znala da su oko nas Božje biljčice kojima mogu isto tako pomoći pacijentima, ali na prirodan način. Na način koji je prihvatljiviji našem organizmu od kemijskih lijekova.

3. Najdraži fitoterapeut i(li) knjiga o fitoterapiji…

Knjiga "Ljekovito bilje i njegova upotreba" R. Willforta. I dan-danas ju povremeno otvorim ako tražim neku informaciju i opet me oduševi.

4. Kad bih morala odabrati samo jednu biljku za žene i jednu za muškarce, bile bi to…

Za žene maslina, iznimno ljekovita, čvrsta i stamena, otporna, uvijek lijepa na svoj način. Za muškarce lovor, osebujna i snažna mirisa, ljekovit, gotovo neuništiv. Pa nek' lovorov vijenac pobijedi većinu bolesti.

5. Da sam ja biljka, bila bih…

Ja bih bila kadulja. Ni sve bure ni sva juga ni nevere ne mogu joj ništa, a koliko je ljekovita, kaže stara izreka "Po kadulju u vrt da izbjegneš smrt." Biljna liječnica koja liječi.

6. Najveći biser mojih studenata…

Baš i nema bisera jer su svi dobri i pametni. A jedan biser koji imam… ne smijem reći.

7. Poruka mojim budućim studentima, polaznicima škole Galbanum…

Završite školu Galbanum i bit ćete i liječnik i farmaceut ”u malom”. Bit ćete spremni pomoći onima kojima treba pomoći. I bit ćete sretni i zadovoljni jer nema boljeg nego dati dio sebe i uživati u svom radu.

8. „Tajni sastojak“, tajna mojih pripravaka iz Botane…

Tajni sastojak se ne otkriva (he-he). A i nema ga. Red i rad, trud, znanje. I tako već 30 godina. I ne znam tko je sretniji, ja zbog rezultata ili pacijenti kojima sam pomogla. Možda je mala tajna u ljubavi prema Božjim biljčicama. Svaki pripravak od čaja preko tinkture do kreme radim s ljubavlju i pažljivo. Sve su to moje "bebice" koje predajem u ruke svojih pacijenata. To je moj posao, moj poziv.

9. Vukovar je za mene…

Vukovar... moj rodni grad. Lijepo djetinjstvo, lijep grad pun veselih ljudi, kupanje u Dunavu. Sve lijepe i pozitivne uspomene. Ali sad i negativne... rat, nezaposlenost, uništen grad, ali grad heroj. Ali to je još uvijek moj Vukovar i bit će bolje.

Image

Više o programu fitoterapeut i dr. Pokupec doznajte na sljedećim linkovima

https://www.galbanum.hr/fitoterapeut.html

https://www.galbanum.hr/ksenija-krajina-pokupec.html

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

(+385) 01/3794-568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search