Upoznajte nas: Valentina Suban

Valentina Suban magistra je farmacije, fitoaromaterapeutkinja, a u obiteljskoj tvrtki Suban, koja se bavi proizvodnjom ljekovitog bilja radi na poziciji registracije proizvoda i kontroli kvalitete te u savjetovalištu. U Učilištu Galbanum predaje budućim fitoterapeutima sustavno i posvećeno. U slobodno vrijeme ima jedan jako zgodan hobi. Njega ćete otkriti u životopisu...

 1. Kao mala, htjela sam biti… učiteljica! Izgleda da mi se ta želja na neki način ostvarila sada u školi Galbanum :)

 2. Fitoterapijom sam se počela baviti jer… je to nekako bio logičan slijed u obitelji u kojoj je otac skupljao biljke i bavio se travarstvom. Od malena smo bili okruženi biljkama, s ljetovanja smo se vraćali automobila punog smilja, a čak je u zgradi u kojoj smo živjeli unajmio tavanski prostor i tamo sušio biljke.
   
 3. Biljka koja me najviše fascinira, u koju sam „zaljubljena“? Nemam određenu biljku u koju sam zaljubljena, volim i poštujem sve biljke jer mislim da su sve posebne i da svaka ima svoje mjesto i ulogu u prirodi.

 4. U radu s polaznicima škole, najviše me motivira… Polaznici škole osobe su različita obrazovanja, od srednjih obrtničkih zanimanja, tehničkih struka pa do srodnih zanimanja, farmaceuta i liječnika. Zanimljivo je slušati ih i od njih učiti jer su iskustva koja donose raznolika i neprocjenjiva.
   
 5. Htjela bih da moji polaznici od mene nauče… da fitoterapija daje velike mogućnosti liječenja i pomoći čovjeku, no da ne smijemo odbacivati klasično liječenje i suradnju s liječnicima. Želim da razumiju da je znanje koje steknu u školi tek početak i da je to područje u kojem moramo stalno i puno učiti i istraživati.

 6. More ili planine? More, jer je živim na kontinentu i kad dođem na obalu, to je promjena koja mi baš treba za opuštanje, uz divne mirise dalmatinskog bilja i šum mora.

 7. Obiteljska tradicija bavljenja ljekovitim biljem daje mi… dobre temelje za daljnji rad i napredak, no bez osobnog angažmana, truda i rada od samog prezimena nema puno koristi :)

Više o Valentini doznajte u životopisu

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

(+385) 01/3794-568

 • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search