Upoznajte nas: Vedran Primorac

Vedran Primorac diplomirani je fizioterapeut i terapeut tradicionalne tajlandske masaže, s certifikatima iz još nekoliko manualnih vještina i terapija, strastveni učenik i predani učitelj tehnika rada na tijelu. Službeni je fizioterapeut Nacionalnog ansambla narodnih plesova Hrvatske LADO, iskusni terapeut s više od 20 godina prakse. Više o Vedranovoj biografiji i intenzivnom seminaru thai masaže koji vodi u Galbanumu doznajte ovdje, a ovo je njegovih 9 pitanja za osobni portret...

Kao fizioterapeuta, thai masaža privukla me...

Najviše me privukao holistički pristup i sveobuhvatnost. Tajlandska masaža skup je jedinstvenih tehnika koje pomažu u održavanju zdravlja i kvalitete života. To je drevno oruđe koje se koristilo za ublažavanje bolova, povećavanje pokretljivosti tijela, što pogoduje cjelokupnom fiziološkom sustavu te jačanju imunološkog sustava. Nakon dugogodišnjeg prakse klasične fizioterapije, počeo sam se interesirati za manualne tehnike i tako došao do tradicionalne thai masaže koja koristi više od 150 pokreta u osnovnoj terapiji. Fascinirali su me njeni rezultati u praksi i zainteresirali za još dublje ulaženje u manualne tehnike i istraživanje ove drevne tehnike masaže.

Kad bih morao izdvojiti tri stvari (tegobe ili snage) na koje tajlandska masaža najbolje djeluje, bile bi to...

Teško je izdvojiti tri specifične stvari, jer thai masaža ima širok spektar djelovanja na tijelo. Kako je svaki pristup individualan, takvi su i rezultati terapije. Migrene, ukočenost ili bol u mišićima, bol u donjem dijelu leđa samo su neke od kliničkih stanja u kojima se pokazala primjenjiva i efikasna.

Rad na tijelu fascinira me zbog...

Jer osim ublažavanja i otklanjanja fizičkih tegoba, vrlo dobro možemo uočiti povezanost tijela s našim emocionalnih sustavom. Zanimljivo je promatrati i proučavati tu vezu i način na koji se naša emocionalna iskustva manifestiraju i na našim tijelima. Način na koji se osjećamo i ono što emocionalno proživljavamo ima odjeke u načinu na koji sjedimo, dišemo, kako držimo ramena, u našim obrascima spavanja, jela, kretanja te načinu na koji se odnosimo prema sebi. Thai masaža stoga zagovara holistički pristup gdje se ljudsko biće vidi i tretira kao stalno promjenjivi splet fizičke, mentalne, emocionalne i duhovne sfere.

Predavanje i prenošenje znanja tajlandske masaže volim zbog...

Veseli me prenositi iskustvo, posebice tehnike u koju vjerujem i koja mi u praksi donosi odlične rezultate. Predavanje i prenošenje znanja thai masaže me inspirira, daje dodatnu energiju i potiče da konstantno ulažem u sebe i poboljšavam vlastite vještine.

Najljepše iskustvo iz terapeutske prakse mi je...

Ta se iskustva događaju gotovo svakodnevno, svaki put kada uspijem pomoći klijentu s određenom teškoćom, ublažim ili otklonim bol te ga ispratim kući zadovoljnog. U 20 godina terapeutskog rada bilo je puno slučajeva pozitivnog rješavanja problema te je svaki takav slučaj posebno emotivan i za mene i za klijenta.

Osim masažne tehnike, najvrjednije što sam naučio na Tajlandu je...

Tajland nazivaju zemljom osmijeha. Posebno me se dojmila pozitivnost i energija ljudi koji unatoč skromnim uvjetima života pokušavaju živjeti skladno te biti otvoreni prema drugim narodima.

U poslu službenog fizioterapeuta LADA, najviše volim...

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nacionalni je profesionalni folklorni ansambl koji okuplja izvanredne umjetnike koji čuvaju tradiciju i baštinu plesa, glazbe i tradicijskog odijevanja i čast mi je biti dijelom takvog kolektiva. Kao fizioterapeut LADA, volim taj umjetnički ”moment” koji imam s plesačima, to me malo odmakne od svakodnevice i klasičnih terapija koje radim.

Plešete li? :)

Mislim da je dobro i za Lado i za mene da ja ne zaplešem:)

Slobodno vrijeme najradije provodim...

U slobodnim aktivnostima - nekad padobranstvo, sad više planinarenje i snowboarding, uz obavezan boravak u prirodi s obitelji i prijateljima.

Image

Više o intenzivnom tečaju thai masaže koji se održava u svibnju 2023. doznajte na sljedećoj poveznici https://www.galbanum.hr/novosti/180-intenzivni-seminar-thai-masaze.html

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search