Image

Učilište Galbanum je jedino Učilište u Hrvatskoj koje ima odobrenje MZO za izvođenje programa osposobljavanja fitoterapeut s upisom u radnu e-knjižicu.

Fitoterapeut

Ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja najstariji su način liječenja različitih bolesti. Fitoterapija danas predstavlja osnovu očuvanja zdravlja i dodatnu mogućnost prevencije i liječenja blažih oblika bolesti.

Stoljeća uporabe u narodnoj medicini potkrijepljena su današnjim znanstvenim i kliničkim istraživanjima o djelotvornosti i neškodljivosti pa modernu fitoterapiju ne smijemo nikako svrstavati u alternativnu medicinu, već je sagledavati kao dio znanstvene medicine.

Kod provođenja fitoterapije treba biti strpljiv jer su djelovanje, a time i rezultati spori. S ljekovitim biljem ne možemo sve izliječiti, ali s njime unosimo u organizam vrlo vrijedne tvari (eterična ulja, vitamine, prirodne antioksidanse, flavonoide, minerale, enzime... ), te ga jačamo i činimo otpornijim, poboljšavamo metaboličke procese, odstranjujemo štetne tvari iz organizma.

Ljekovito bilje, ukoliko se upotrebljava na ispravan način, gotovo da i nema neželjene učinke, a ako ih i ima tada su one svedene na najmanju moguću mjeru.Znanja koja se stječu osposobljavanjem za fitoterapeuta:

 • osnove anatomije i fiziologije, psihologije, prehrane i interne medicine
 • upoznavanje s ljekovitim biljem i načinima njihove uporabe
 • razlikovanje i korištenje odgovarajuće kombinacije ljekovitih biljaka za izradu čajnih mješavina i tikktura po potrebi klijenta
 • pripravljanje čajnih mješavina, tinktura i masti
 • određivanje doze i dužine primjene određenog pripravka

 Trajanje programa: 181 sat

Voditelj: Ksenija Krajina Pokupec, dr.med, fitoterapeut
Preduvjet: završena srednja škola, osoba starija od 18 godina

PredavačiKAKO SE UPISATI?

Za sve programe potrebno je izvršiti upis koji se sastoji od ispunjavanja upisnice, sklapanja ugovora o školovanju, te plaćanja upisnine.

Postupak upisa: ispunjenu upisnicu sa odabranim programom poslati na naš e-mail: info@galbanum.hr ili donijeti osobno u tajništvo škole. Upisnicu možete preuzeti ovdje: UPISNICA

 Za upis je potrebno priložiti sljedeće dokumente (kopije):

 • rodni list
 • domovnica
 • svjedodžba ili diploma
Potpisivanjem ugovora i plaćanjem upisnine, polaznik osigurava svoje mjesto u programu obrazovanja. Uvjet za polaganje završnog ispita je plaćena školarina u cijelosti.
 

NAČINI PLAĆANJA?

 • Redovitim mjesečnim uplatama na račun škole
 • Jednokratno (gotovinom)
 • Obročno plaćanje kreće od dana upisa

UPISI U TIJEKU!

Upisi u novu generaciju su u tijeku. Planirani početak nastave veljača/ožujak 2023. Nastava se održava isključivo vikendima (jedan do dva vikenda u mjesecu). Raspored predavanja bit će dostupan nakon popunjenja grupe.

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

 • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search