Naši polaznici na terenskoj nastavi

Prerađivači i proizvođači ljekovitog i aromatskog bilja prošli su vikend ponovno bili na terenskoj nastavi. Ovaj put vodila ih je ravnateljica Galbanuma Lidija Delić i to na Cres i Krk, u posjet najstarijoj destileriji u Hrvatskoj i mjestu gdje su potekle prve kapi eteričnog ulja smilja u svijetu, 1906. godine!
Domaćin im je bio Guerino Kučić, vlasnik EOPG-a Kučić, koji je pokazao sve faze uzgoja i prerade bilja i pričao divne priče o poštovanju prema biljci - kad se bere da joj se ostavi prilika da se obnovi, kako se destilira... Brali su smilje i lavandu, destilirali, uživali u prirodi, dobroj hrani i društvu.
 
Drugo imanje koje smo posjetili na otoku Krku je prekrasno imanje bivše košarkašice Monike Kovač. Bivša košarkašica Monika Kovač s prijateljicom Nives Matić 2015. godine kupila je zemlju u mjestu Vrh na Krku i dvije Zaprešićanke počele su zasnivati plantažu. Rad na plantaži trebao im je biti ispušni ventil i najprije su zasadile smilje. A onda… kako to ide u svim uspješnih pričama koje vodi ljubav i predanost, jedno je samo vuklo drugo. Danas imaju više od 40 biljnih vrsta te vlastitu liniju kozmetičkih proizvoda KuSshh. Na plantaži destiliraju smilje, lavandu, kadulju, lovor i ružmarin.
 
Naravno da smo polaznike smjera Proizvođači i prerađivači ljekovitog i aromatskog bilja odveli upravo tamo na terensku nastavu. Brali smo smilje, gospinu travu, upoznavali proces proizvodnje i zakonitosti funkcioniranja imanja, i ono što je posebno dragocjeno, dobili smo puno praktičnih savjeta i znanja kako se kreće u takav posao…

100% Čista eterična ulja!

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

091/1255-550 / (+385) 01/3794-568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search