Vedic Art radionica

Vedic Art je metoda širenja svijesti, a slikanje je samo kanal kroz koji se izražavamo uranjajući i istražujući 17 kozmičkih principa Življenja. Čineći to, povezujemo se sa strunama Života,  duhovnost postaje živa, kreativna i prisutna u svemu. Primjećujući i integrirajući Principe naša se svijest širi, uronjeni smo u sadašnji trenutak i sa njime pulsiramo Svemirom.

Sustav od 17 principa kojima je dao ime Vedic Art osmislio je švedski umjetnik Curt Kallman. On je od svog učitelja Maharishija dobio uputu i inspiraciju osmisliti školu koja će objediniti umjetnost i duhovnost. 14 godina trajao je proces tijekom kojeg je nakon čitanja i proučavanja svetih spisa (sutri) koje mu je učitelj dao, meditirao, kontemplirao i potom slikao. To je iznjedrilo Vedic Art. Principi povezuju tehničke i duhovne elemente, a svaki pojedinac unutar njih prolazi svoje unutarnje putovanje. Vrlo je teško, ako ne i nemoguće, riječima prenijeti ili objasniti procese koji se za to vrijeme događaju, jer smo svi jedinstveni. Kamo i do kuda će nekoga odvesti vibracije riječi, boja i sam stvaralački proces, ostaje na svakome da otkrije sam. No ono što je sigurno jest da je to divna pustolovina.

Neki od kozmičkih principa:

Linija – Oblik – Boja – Tekstura – Ritam ….

PLAN RADA (28 sati = 4 susreta x 7 sati s pauzom za ručak)
 
1. susret održava se u nedjelju 21. svibnja
2. susret održava se u subotu 27. svibnja
3. susret održava se u subotu 3. lipnja
4. susret održava se u subotu 10. lipnja
U četiri susreta obradit će se svih 17 principa (linija i oblik, boja i tekstura, ritam i pozicija, veličina i proporcija, skala i ravnoteža, simetrija i svjetlost...) plus završni princip - Slavlje Umjetnika.
Nakon uspješnog završetka sva četiri susreta polaznici dobivaju međunarodno priznati certifikat!
Termin: Radionice traju 7 sati, od 10 do 17 sati, s pauzom za ručak.
 
Radni materijal: 
Polaznici sami osiguravaju i donose materijal s kojim će raditi.
Preporuka je: 
  • lijepa bilježnica za vođenje bilješki i dnevnika
  • papiri za crtanje i slikanje
  • platna za slikanje (tko želi)
  • mekana olovka za crtanje, škare, ljepilo
  • što god se nađe od materijala različitih tekstura (za drugi susret)
  • vodene bojice, tempere, akrili, pastele, flomasteri
  • tvrđa podloga
Cijena: 2.700 kn / 358.35 € (PDV uključen) plaćanje moguće u maksimalno tri rate.
Prijave: prijaviti se možete putem linka: PRIJAVA.

Voditeljica radionice

Kristina Panić

Kristina Panić

Od mladih dana Kristina je bila privučena putu samospoznaje, a kroz vrijeme sazrijevanja učila je različite tehnike, bavila se iscjeljivanjem i podučavanjem. Također je organizirala duhovna putovanja i seminare. Nakon 20 godina iskustva u turizmu i korporativnom svijetu, odlučila je ostvariti svoj san i pokrenula agenciju Tales of Croatia. Sljedeći svoju ljubav i strast prema životu te putu transformacije upravo kroz Tales of Croatia smišlja i organizira putovanja, seminare i događaje za sve željne istraživanja i proširenja svijesti.

Veliko zadovoljstvo pričinjava joj vrijeme provedeno u prirodi, gdje provodi dosta vremena, tako da i ture koje vodi uključuju boravak na izuzetno lijepim i energetskim mjestima. Osim prirode, raduju je putovanja, sviranje gonga, kalimbe, sansule, slušanje i pričanje priča. U radu s djecom rado volontira. Suradnica je magazina 100% prirodno i portala Atma.hr. Do sada je sudjelovala na festivalima: ARTichoke, Legendfest i Ritam prirode. Uz Vedic Art, Kristina podučava tehniku crtanja fraktala kojeg zove Boje Života.

Kristina je jedini licencirani učitelj Vedic Arta u Hrvatskoj.

Iskustva polaznika

Radionica Vedic Art omogućila mi je da na vrlo jednostavan, vođeni način svoje načine crtanja, slikanja doživim na dubljem nivou, prateći principe koji su utkani u cjelokupni život. Neometano smo mogle ponirati sve dublje u doživljaj slikanja i svaki novi princip pomagao nam je bolje se izraziti i suptilnije osjetiti svoje radove. Osjećam da će se odjek ove radionice slijegati i integrirati u mojem poimanju slikarstva još dulje vrijeme.

Inja

Prekrasno je kako se na jednostavan način mogu shvatiti univerzalni životni principi i to putem umjetnosti i umjetničkog izražavanja. Vizualni elementi i principi stvaranja sredstvo su putem kojeg osvještavamo putovanje stvaralačke inteligencije. I mi smo se uputili na put. Zaronili smo u apsolut i dopustili mu da se preko naše ruke izrazi i manifestira.

Martina

Predivno iskustvo, otkrivanje sebe i svijeta oko sebe na sasvim drugačiji način, sa potpuno drugog kuta. Predivna meditativna praksa i divna energija grupe. Predivna voditeljica i način vođenja radionice. Novo i jedinstveno iskustvo. Hvala

Dubravka

100% Čista eterična ulja!

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search