Rezultati natječaja „Osvoji stipendiju za terapeutski smjer po izboru“

Učilište Galbanum i ove je godine u suradnji s portalom EduCentar organiziralo nagradni natječaj kojim je moguće osvojiti stipendiju Učilišta Galbanum za terapeutski smjer po izboru. Zaprimili smo najviše motivacijskih pisama dosad, što nas jako veseli, a sam izbor dobitnika bio je težak jer su mnoga vaša pisma bila dojmljiva. Stipendiju smo odlučili pokloniti gospođi Andreji Trputec, odgojiteljici koja je odabrala stipendiju za program Aromaterapeut/kinja. Kroz program osposobljavanja za aromaterapeuta stječu se osnovna znanja iz anatomije, fiziologije, dermatologije i prehrane, te šira znanja o povijesti aromaterapije, eteričnim uljima, izradi pripravaka za tretiranje pojedinih tegoba, izradi prirodne kozmetike te znanja potrebna za izvođenje aromaterapeutske masaže. Program osposobljavanja za aromaterapeuta Učilišta Galbanum usklađen je prema međunarodnom standardu IFPA-e.

Gospođa Andreja namjerava znanje stečeno kroz pohađanje edukacije prenijeti djeci predškolske dobi te na taj način djeci, a i roditeljima, osvijestiti dobrobiti korištenja prirodne kozmetike i aromatičnih pripravaka. Gospođi Andreji želimo uspjeh u pohađanju programa i ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u nagradnom natječaju.

Ovdje prenosimo motivacijsko pismo Andreje Trputec:

Poštovani! Imam privilegiju da sam svoje djetinjstvo provela na selu, a u istome mjestu i danas živim. Okružena prirodom, životinjama, biljkama, a danas moje dijete uživa iste te blagodati. Završila školu, fakultet te našla posao u struci...Po zanimanju sam odgojiteljica i smatram to predivnim zanimanjem, ali istovremeno i jako izazovnim i zahtjevnim. U radu s djecom predškolske dobi mnoge su nam mogućnosti na raspolaganju, što ćemo i kako "naučiti" djecu... Prije pet godina u naše se malo mjesto doselila mlada obitelj koja svoj kruh zarađuje izradom prirodne kozmetike te sam postala njihov vjerni kupac, a istovremeno ostvarila i suradnju tako da su u mojoj vrtićkoj grupi održali malu radionicu prirodne kozmetike i na taj način ju približili najmlađima, našoj djeci. Djeci se to jako svidjelo i nastavili smo tradiciju izrade prirodne kozmetike te smo ju prezentirali na više manifestacija u gradu gdje se nalazi vrtić. Početkom 2020. kada je cijeli svijet zadesila epidemija koronavirusa, ja sam počela borbu za život. Naime, u isto vrijeme dobila sam dijagnozu maligne bolesti. 16 ciklusa kemoterapija, operacija, radioterapija...sve je to iza mene, ali liječenje još uvijek traje. U tom periodu imala sam sreću upoznati gospođu (fitoterapeuta) koja me je vodila kroz taj mukotrpan proces liječenja. Na tome sam joj neizmjerno zahvalna, jer sam zahvaljujući upravo njoj, izbjegla mnoge neželjene posljedice koje kemoterapija nosi sa sobom... Bolest je naravno ostavila trag, promijenila me, u smislu da su neki "problemi" prestali biti problemi, neke stvari postale manje važne, ali i osvijestila sam koliko si mi sami životnim navikama i načinom razmišljanja možemo (samo)pomoći. Nakon dvije godine vratila sam se na posao i nastavila tamo gdje sam stala. Taj nemili događaj osvijestio me koliko je snažna moć biljaka i koliko je važno ono što unosimo u sebe i na sebe. Posao koji radim pruža mi mogućnost da potaknem djecu i roditelje na isto promišljanje. Odlučila sam „zagrebati“ u to, posjetila nekoliko radionica izrade kozmetike, nabavila osnovne stvari i pomalo počela izrađivati kozmetiku...Želja mi je naučiti puno te drugima osvijestiti koliko je važno ono čime njegujemo svoje tijelo i kakve dobrobiti nosi prirodna kozmetika. Hvala na čitanju! Lp

Andreja Trputec

100% Čista eterična ulja!

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search