Intervju s dobitnicom stipendije

Ove godine Učilište Galbanum je po provedenom natječaju „Osvoji stipendiju za terapeutski smjer po izboru“ dodijelilo stipendiju gospođi Andreji Trputec koja je poslala motivacijsko pismo i natjecala se za program Aromaterapeut/kinja. Gospođa Andreja radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću i s djecom provodi radionice izrade prirodne kozmetike stoga je odabrala program osposobljavanja za aromaterapeutkinju kako bi stekla dodatna znanja koja može prenijeti djeci i odraslima. U nastavku vam donosimo intervju s ovogodišnjom stipendisticom kojoj želimo puno uspjeha u pohađanju nastave!

Gospođo Andreja, kako ste reagirali kada ste saznali da ste osvojili stipendiju Učilišta Galbanum za program Aromaterepeut/kinja?

Kada sam saznala da sam osvojila stipendiju za aromaterapeuta bila sam sretna ko' dijete, skakala sam od sreće (doslovno). Ta vijest me jako obradovala budući da sam u zadnje vrijeme tražila neki tečaj/radionicu za izradu prirodne kozmetike. Moja djevojčica Sara (8 godina) me u čudu gledala i pitala što mi je. Rekla sam joj razlog zbog kojeg sam toliko sretna i odmah javila kolegici koja mi je poslala obavijest o natječaju, a nakon toga i sestrama, mami...Sljedeće što je Sara rekla bilo je: "Pa ne moraš se sad svima hvaliti da si dobila stipendiju."

Kako ste saznali za natječaj "Osvoji stipendiju za terapeutski smjer po izboru" koji provodi Učilište Galbanum u suradnji s Educentrom?

Za natječaj "Osvoji stipendiju za terapeutski smjer po izboru" saznala sam od drage kolegice Maje. Ona mi je proslijedila link za prijavu na natječaj i napisala: "Ovo bi bilo nekaj za tebe." Majo, hvala ti!!!

Imate li neku najdražu biljku i eterično ulje, pravite li već sada vlastitu prirodnu kozmetiku?

Moja najdraža biljka bila bi....hm...ne jedna, već sve jestive biljke. Obožavam sve vrste voća i povrća, cvijeće... Ako bi baš morala odabrati jednu biljku, to bi onda bila lavanda i naravno, njeno eterično ulje. Možda je za to "kriva" teta, kod koje smo godinama ljetovali, a koja je u svim ormarima imala posudice u kojima su bile krpice natopljene uljem lavande. To eterično ulje koristim gdje god stignem: u sušilici za veš, kod čišćenja kuće, u difuzoru... Što se tiče izrade prirodne kozmetike tek sam maaalo zagrebala površinu...znam izraditi balzam za usne, šumeću kuglicu za kupanje, tonik za lice, sapun...

U kojim situacijama vam je liječenje biljem pomoglo?

Liječenje biljem pomoglo mi je u trenucima kada je moje zdravlje bilo ozbiljno ugroženo. Nažalost, oboljela sam od maligne bolesti i morala proći dugotrajan i iscrpljujući proces liječenja. Terapija koju sam dobivala imala je nažalost i mnoge negativne učinke na moje tijelo, te su mi upravo biljke (odnosno biljni pripravci) pomogli da se negativni učinci terapije svedu na minimum te da se brže oporavim.

Što biste najviše htjeli naučiti na programu osposobljavanja za aromaterapeutkinju?

Ono što me najviše zanima i što bi htjela naučiti je kako djeluje koje eterično ulje te kako napraviti proizvod koji je prilagođen određenoj osobi.

Andreja Trputec

Motivacijsko pismo Andreje Trputec, kojim je osvojila stipendiju, možete pročitati OVDJE

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search