Aromatherapy Retreat

Retreat u Francuskoj sa Robbi Zeck, Megan Larsen, Mindy Green

Ove godine Aromatherapy Retreat bio je posebno zanimljiv, za sve vas koji niste čuli o kakvom se događaju radi ukratko ćemo prenijeti iskustva naše ravnateljice Lidije Delić mag. oec. , fitoaromaterapeutkinje. Ove godine ona je imala priliku sudjelovati u ovom događaju i donijeti sa sobom vrijedna iskustva i nova znanja što je još više pridonijelo kvaliteti naše škole. Tko su bili predavači i kakve su se teme obrađivale pročitajte u nastavku teksta.

Predivno iskustvo, predivne učiteljice i nova znanja iz područja eteričnih ulja i aromaterapije. Nas 16 polaznica Retreata se okupilo u zračnoj luci Marseille i to je bila naša polazišna točka na putovanju koje je trajalo 10 dana. Okupile smo se iz raznih zemalja - Australija, Novi Zeland, Engleska, Kanada, SAD i Hrvatska. Prvo upoznavanje i kratko predstavljanje. Odmah smo krenuli prema gradiću Sault i putem stali u obilazak Muzeja Lavande, i tu smo imali prvo predavanje. Neću opisivati svaki dan pojedinačno, ali radno je bilo od 7 do 22 h svaki dan. Svaki dan predavanja, vježbe, a odmor nam je bio posjet destilerijama i poljima lavande. Službeno smo završavali u osam sati navečer, a onda smo svaku večer razmjenjivali iskustva iz svojih praksi. Razmjenjivali smo znanja, učili jedni druge. Neopisivo iskustvo.

 

Mindy GreenMindy Green međunarodno priznati autor i stručnjak za eterična ulja koja je podijelila s nama svoje desetljećima bogato iskustvo i znanje iz područja integrirane aromaterapije i biljne medicine, s posebnim naglaskom na holističku njegu kože i blagostanje.

Mindy ima više od 35 godina iskustva u prirodnim proizvodima i zdravstvenoj industriji. Autorica je nekoliko knjiga. 40 stručnih članaka te preko 400 intervjua u vodećim magazinima i novinama na temu bilja, ljekovitog bilja i zdravlja. Licencirani je aromaterapeut, estetičar i maser. Posjeduje diplomu iz područja Holističkih znanosti (Holistic Health Sciences). Magistrirala je zdravstvo i socijalnu skrb. Završila je opsežnu obuku iz područja naprednog korištenja eteričnih ulja na Purdue sveučilištu (Purdue University). Mindy je jedan od članova osnivača udruge: "American Herbalists Guild" - udruga fitoterapeuta. Konzultant je na mnogim zdravstvenim fakultetima i korporacijama kao što je kozmetička linija Aveda. (http://www.greenscentsations.com/)

 

Megan LarsenMegan Larsen je podijelila s nama svoje jedinstveno znanje aromaterapije i Ayurvede, kao i njezine impresivne vještine izrade prirodnih parfema. Megan ne zna za riječ "kompromis". Sve što je učinila tijekom karijere proizašlo je iz uvjerenja da jedino ako da 100 posto sebe može uspjeti. Prirodne terapije počela je proučavati u Sidneyju, a kasnije i aromaterapiju u Francuskoj. Pokrenula je i vlastitu kozmetičku liniju, čiji su proizvodi 100 posto kemijski čisti i prirodni.

Ona je kreatorica vrhunske svjetski poznate kozmetičke linije Sodashi čiji su korisnici mnogi luksuzni hoteli u preko 20 zemalja. Posvetila se je proizvodnji najkvalitetnije prirodne kozmetike za njegu kože. Ovo je rijetka prilika da direktno učim od svjetskog lidera na području holističke njege kože i spa tretmana. Meganin pristup također uključuje filozofiju unutarnje ljepote, podijelila je s nama neke od svojih tajni za odgoj i njegovanje uma, te kako postići unutarnju blistavost. (www.sodashi.com)

 

Robbi ZeckRobbi Zeck ND je svjetski poznata po svom pionirskom radu psihološkog učinka eteričnih ulja i kako ona utječu na integraciju emocionalnih iskustava. Ona je osobni trener i kineziolog sa sjedištem u Ballarat-u, Australija.

Njezine vještine pokrivaju širok spektar modaliteta uključujući aromaterapiju, fitoterapiju, NLP, klinička prehrana, masaža itd. Njezina pozadina u umijeću iscjeljivanja proteže se više od 30 godina, što joj je omogućilo da kreira snažan sistem energetske medicine, koji ujedinjuje harmonizirajući utjecaj eteričnih ulja s blagim ljekovitim tehnikama koje uravnotežuju emocije i transformiraju stres. Robbi je dinamična govornica i njezine radionice su osnažile i inspirirale mnoge pojedince, terapeute i učitelje. Njezini seminari održavaju se diljem svijeta. Autorica je prekrasne i jako uspješne knjige: "Cvjetanje srca" - Aromaterapija za iscjeljenje i transformaciju. (The Blossoming Heart - Aromatherapy for Healing and Transformation.) U drugom izdanju knjiga je prevedena na španjolski, kineski i hrvatski jezik. (Uskoro na tržištu)

 

Teme koje su se obrađivale:

Mindy Green - fiziologija kože, njega kože i oprez tijekom sunčanja, UV zrake i starenje, prednosti i mane krema za sunčanje. Istraživanje o određenim eteričnim uljima. Određivanje tipa kože, specifično eterično ulje za različite tipove kože, top 15 ulja za kožu. Eterična ulja kemotipovi i njihovo jedinstveno nanošenje na kožu, antistresna ulja i tehnike smirivanja uma i tijela. Posebni kožni slučajevi: ekcem, psorijaza itd. Eterična ulja i biljke za rak kože, čišćenje iznutra: biljem i posebnim tretmanima za limfni sustav, detoksikacija jetre i bubrega.

Megan Larsen - potpuni pristup njezi kože putem Ayurvede. Tehnike refleksologije i prednosti za lice. 12 eteričnih ulja za učinkovitu njegu kože i osnovni sastojci i njihova praktična primjena za prekrasnu kožu. Holistički pristup dijagnosticiranja tipa kože. Koža i prehrana. Osim navedenih tema Megan je govorila i o Ayurvedskim načelima. Ayur - Veda što znači "znanost o životu" tu se govorilo o tri utjecaja u prirodi poznatih kao 'doshas' i kako na svakoga od nas ti utjecaji utječu i čine nas onima kojima jesmo. To je naš vlastiti nacrt koji određuje našu osobnost, emocionalno stanje i naš fizički oblik. Učilo se kako prepoznati 'doshas' neravnotežu i najvažnije od svega kako je balansirati.

Robbi Zeck - celulit i što on znači za naše zdravlje, zašto se pojavljuje i što možemo učiniti. Deset najboljih detoksikacijskih namirnica. Plan prehrane i detoksikacija. Održavanje dijeta. Alkalna dijeta. Eterična ulja i njihova uloga u detoksikaciji. Aktiviranje limfnog sustava kroz masažu i limfne točke na tijelu. Važnost čišćenja kože i korištenje eteričnih ulja u poboljšavanju cirkulacije. Mješavina eteričnih ulja za smanjenje celulita. To su samo neke od tema o kojima je govorila Robbi.

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search