Katica Wolf, aromaterapeut

Katica Wolf, aromaterapeut

Zovem se Katica Wolf. Po struci sam medicinska sestra. Radila sam niz godina u stuci, i to u ambulanti opće prakse, ginekološkoj ambulanti, pedijatrijskoj ambulanti, oftalmološkoj ambulanti i u EEG laboratoriju. 1993. godine sam završila edukaciju za medicinskog masera.  Odrastajući u dodiru s prirodom i u sredini gdje se gajila  ljubav prema bilju, vrlo rano sam imala prilike steći i određena znanja koja su u meni sve više budila interes za ozbiljniji pristup i proučavanje ljekovitih svojstava biljaka.

Istovremeno sam se svakodnevno na poslu susretala sa pacijentima koji su zbog raznih bolesti i tegoba bili prisiljeni konzumirati velike količine farmaceutskih proizvoda-lijekova. Premda su oni ponekad nezaobilazni i jedini  način uspješnog liječenja, neosporno je da izazivaju i brojne štetne nuspojave.

Na temelju vlastitog iskustva i usvojenih znanja uvjerila sam se da se mnoge tegobe i bolesti mogu spriječiti, a neke i izliječiti upotrebom čistih prirodnih supstanca koje ne izazivaju nikakve nuspojave a vrlo efikasno djeluju. Također su od neprocjenjive vrijednosti kod preventivnog djelovanja i postizanja psihičke i fizičke ravnoteže.

Završila sam školu za aromaterapeuta u Učilištu "Galbanum”, a nakon toga i dodatne edukacije iz  raindrop masaže, izrade prirodne kozmetike, tradicionalne izrade sapuna, njega trudnica i beba  i radionicu za izradu prirodne dekorativne kozmetike. U siječnju 2012. dobila sam priliku otputovati u Paris i tamo prisustvovati radionici prirodne kozmetike, te predavanju o primjeni eteričnih ulja u svakodnevnom životu, koje je održala poznata francuska aromaterapeutkinja Aude Maillard u poznatoj kozmetičkoj kući ”Aroma-zone

U 11. mjesecu 2014. god. postajem vanjski suradnik na Učilištu Galbanum i vodim program izrade prirodne kozmetike u sklopu osposobljavanja za zvanje aromaterapeut.

Aktivnosti:

2011 - Danas  Pisanje članaka
Redovito pišem članke za e-portal  Femina.hr, a 2014. godine postajem njihova stalna kolumnistica.

2014 -2014  Radionica - Izrada prirodne kozmetike
Održavala sam radionice u organizaciji Akcijske lokalne grupe LAG 5 na Pelješcu, Mljetu i Korčuli.

2015 - 2015  Radionica - Izrada prirodne kozmetike
  Održavala sam radionice  na Korčuli u organizaciji Udruge roditelja djece sa posebnim potrebama “Cvitić”.

Tema radionica je bila izrada prirodne kozmetike upotrebom autohtonog bilja

 

Nakon  što sam se  nebrojeno puta uvjerila da aromaterapija zaista djeluje i pomaže, odlučila sam se profesionalno posvetiti tom poslu i objediniti medicinsko znanje sa znanjem iz aromaterapije. Stalno radim na vlastitom usavršavanju i osjećam da sam ušla u jedan novi čarobni svijet kreativnosti i neizmjernih mogućnosti, i da je upravo to ono što sam oduvijek željela raditi.

Podijeli na društvenim mrežama

Naše stranice koriste "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Za nastavak kliknite "OK".