Nina Ivičić, dipl.ing., nutricionistica i aromaterapeutkinja

Nina Ivičić, dipl.ing., nutricionistica i aromaterapeutkinja

Osobni podaci:

Rođena san 1980. godine u Zagrebu, gdje sam završila osnovnu i srednju školu („Opća gimnazija T.Brezovački“). Već kroz srednjoškolsko obrazovanje izrazito sam pokazivala interes i nagažiranost u prirodnim znanstima, a to se ubrzo i kristaliziralo u želju za učenjem tematika povezanih sa ljudskim zdravljem i blagostanjem. Kako su mi priroda i prirodan pristup važani kroz život generalno, odlučila sam se za studij nutricionizma i 1998. upisujem Prehrambeno-biotehnološki fakultet, smjer nutricionizam.

Kroz cijeli studij sam, uz redovno učenje, vježbe i sve ostale akademske obavaze, redovito i tijekom cijelog studija bila uključena u brojne izvannastavne aktivnosti (voditeljica  i podpredsjednica VK PBF, odbojkaški tim PBF-a, predstavnica studenata pri Studentskom vijeću-član Podružnice studentskog zbora, organiziranje međunarodnih sportsko-znanstvenih natjecanja, organizacija dobrovoljnog darivanja krvi...). Kroz zadnje godine studija sve sam više orjentirala svoj poslovni interes u smjeru prirodnih metoda podržavanja zdravlja, kroz prehranu tradicionalnim namirnicama i biljnim dodacima prehrani, te sam svoj diplomski rad napisala na temu drevnih žitarica (amarant i kvinoja).

Nadalje, nakon studija, 2006. godine otvaram  svoj obrt, za savjetovanje o prehrani. Daljnjih godina radim u  tvrtkama „MD-Trgovina d.o.o.“, rujan-prosinac 2006. (organizacija i nabava sirovina te izrada jelovnika za cattering-kuhinju)  i u tvrtki  „Oktal Pharma d.o.o.“ , siječanj 2007.-listopad 2010., kao stručni suradnik, suradnik specijalist te kao voditelj grupe proizvoda (područja rada: kozmetika, medicinski proizvodi, homeopatija, enteralna prehrana). Paralelno radim i privatno kako nutricionistica i pišem stručne članke na zdravstvenim i edukativnim portalima i u tisku.

Kako se moj interes za prehranu sve više približavao biljnim dodacima prehrani, fitoterapiji, a ljubav prema eteričnim uljima je postojala kod mene već od rane mladosti, 2009. godine upisujem i Školu aromaterapije pri Učilištu „Adrianus“ te 2010. godine stićem diplomu za zvanje aromaterapeut.

Dodatne edukacije:

 ECDL – tečaj; položeno 7/7 ECDL-ispita, listopad 2005.
„Prezentacija proizvoda liječnicima“, Uroš Močnik, MBA, lipanj 2007.
„Prodajne vještine“, Oktal Pharma d.o.o., ožujak 2008.
„Prezentacije pred stručnom publikom“, Uroš Močnik, MBA, lipanj 2008.
„Upravljanje proizvodom“, „Lerna“, listopad 2008.
„Korak ispred konkurencije – simbioza prodajnih i marketinških aktivnosti“, Uroš Močnik, MBA, listopad, 2008.
„Pregled i spoj marketinških i prodajnih aktivnosti“, Uroš Močnik, MBA, listopad 2009.
„Projektni menadžment – uvod u upravljanje projektima“, „RENTa MARKETING“, prosinac 2009.
„Izrada prirodnih sapuna“, Studio za aromaterapiju „Viola“, ožujak 2011.
„Izrada prirodnog dezodoransa i paste za zube“, Studio za aromaterapiju „Viola“, rujan 2012.
„Toxini-ispitivanje kontaminacije na uređaju „Sensitiv Imago“ i detoksikacija“, webinar, Mgr. Katerina Konradova, CI, Dip. MH, veljača 2015.

Aktivno se služim sa dva strana jezika (engleski i njemački), a pasivno i sa trećim (francuski).
 Moje trenutno poslovno okruženje je moj obrt, Centar za nutricionizam i aromaterapiju „Agila“, a osnovne djelatnosti su mi savjetovanje o prehrani i suplementaciji na temelju biorezonantnog pregleda, aromatretmani i aromakozmetika te stručne radionice na temu navedenih područja.

Od siječnja 2015. godine sa kolegicom Almedinom Bunić pokrećem „Školu nutricionizma“ pri Učilištu „Galbanum“ koja je trenutno na uspješnom uzletnom početku razvoja.

Od listopada 2015. godine polazim Školu fitoaromaterepije kod dr.Stribora Markovića.
U svojem svakodnevno radu sa klijentima spajam ljubav prema eteričnim uljima i aromaterapiji sa onom koja je moja primarna profesija-ljubav prema pravilnoj i ukusnoj prehrani te na temelju svih do sad stečenih znanja i vještina uživam u postizanju i održavanju zdravstvene ravnoteže mojih klijenata.

Podijeli na društvenim mrežama

Naše stranice koriste "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Za nastavak kliknite "OK".