Izrada sapuna hladnim postupkom - 11.05.2024.

U svijetu užurbanog tempa, pronalazak trenutaka za opuštanje i njegu postaje sve važniji. Što bi moglo biti bolje od stvaranja vlastitih sapuna, prilagođenih vašim potrebama i željama? 

Upoznajte se s magičnim svijetom izrade sapuna hladnim postupkom, gdje se stvaraju mirisne kreacije koje će vas oduševiti svojom ljepotom i korisnošću.

Što je zapravo hladni postupak izrade sapuna? To je tradicionalna metoda koja datira još iz kolonijalnog razdoblja Amerike, a danas je postala popularna diljem svijeta. Ovaj postupak omogućuje vam stvaranje sapuna od baznih ulja i lužine (NaOH) reakcijom nazvanom saponifikacija. 

Rezultat? Luksuzni sapuni koji njeguju kožu i pružaju neodoljiv osjećaj svježine i mekoće.

Ali prije nego što zaronite u čaroliju izrade sapuna, važno je imati na umu nekoliko stvari. Kao prvo, sigurnost je ključna. Budući da radite s lužinom, koja može izazvati opekline, bitno je koristiti zaštitnu opremu poput rukavica, naočala i zaštitne odjeće. Također, važno je imati sve potrebne sastojke i opremu pri ruci, uključujući bazna ulja, destiliranu vodu, lužinu, mirise, boje, biljni materijal, gline, vagu, mikser, kalupe i ...

Kratak opis postupka izrade:

Sada, kada imate sve potrebno, vrijeme je za stvaranje sapuna. Prvi korak je priprema otopine vode i lužine, koju trebate obaviti na sigurnom, po mogućnosti na otvorenom. Zatim zagrijavate ulja dok ne postignu odgovarajuću temperaturu. Kad su ulja i otopina lužine spremni, spajate ih i miješate dok se ne dobije homogena smjesa. Dodajte boje, mirise, biljni materijal ili gline prema želji, te smjesu izlijte u pripremljene kalupe.

Nakon 24 sata, sapuni su spremni za vađenje i rezanje. 

Ali pričekajte! 

Važno je napomenuti da sapunima treba 4-6 tjedana da sazriju i postanu potpuno spremni za uporabu. Kada konačno dođe vrijeme za isprobavanje, bit ćete nagrađeni svojim vlastitim kreacijama koje će vašu kožu razmaziti nježnošću i mirisima iz prirode.

Jeste li spremni za otkrivanje tajni izrade sapuna hladnim postupkom? Pridružite nam se na našoj radionici i doživite čaroliju stvaranja sapuna koji će vas očarati svojom jedinstvenošću i ljepotom. Ovaj put neka vaša kupaonica bude poprište začarane radosti i njegovanja vaše kože. Vidimo se na radionici! 

Voditeljica radionice: Jasminka Grbelja, aromaterapeut

Kada? 11.05.2024. od 10.00 do 12.00 

Gdje? Samoborska cesta 114

Cijena? 40 € ( PDV je uključen u navedenu cijenu )

Prijavite se na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Prijave zaprimamo do popunjenja mjesta. Maksimalan broj polaznika je 10.

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search