27 Ožu, 2021
SHIN TAI CENTRALNI KANAL CK 1 & 2

SHIN TAI CENTRALNI KANAL CK 1 & 2

INFO

CK 1 27.-28. 3. 2021.
CK 2 17.-18. 4. 2021.

Seminar je namijenjen shiatsu praktičarima, fizioterapeutima i ostalim tjelesno orijentiranim terapeutima, ljudima koji vole avanturu i izazov finog energetskog rada na zračenju duž kralježnice i stražnjeg medijalnog kanala, s ciljem otpuštanja stresa i ponovnog aktiviranja životne sile


 

Što je centralni kanal (CK)?

CK čine kralježnica s moždanim ovojnicama - meningama (duboka fascija), kraniosakralna tekućina, živčani sustav te stražnji (SMK) i prednji medijalni kanal (PMK). SMK i PMK su dva meridijana (u osnovi čine jedan meridijan = kontinuum) koji omogućavaju slobodan prijenos životno važnih informacija preko fascije i ostalih meridijana do stanica mozga i svih dijelova tijela te podržavaju rast i razvoj i cjelokupno funkcioniranje ljudskog organizma

Stres koji nastaje tijekom života blokira protok energije u meningama, odnosno centralnom kanalu. Na takvim mjestima duž kralježnice, gdje postoji zapis stresa, može se osjetiti zračenje (radijacija).

Na seminaru učimo kako uočiti, osjetiti i koristiti otkriveno zračenje u razumijevanju vrste stresa i stresnih obrazaca, a zatim kako blagim dodirom kritičnih točaka otpustiti stres u meningama, aktivirati i osloboditi životnu silu. Posljedica povratka životne sile je mijenjanje kvalitete i pokretljivosti fizičkog tijela te emocionalna, mentalna i duhovna sloboda življenja. Zdrav čovjek je cjelovit, uravnotežen i živi u sadašnjem trenutku. Tijelo, um i emocije žive u sadašnjem trenutku. Zadatak je tretmana CENTRALNOG KANALA spojiti klijenta sa sadašnjim trenutkom života. To je izazov i veliki potencijal u radu na tijelu.

Uz teoriju, demonstracije i praktičan rad, polaznici na seminaru nauče kako identificirati stres, pronaći uzrok i obrazac stresa (npr. život zaglavljen u prošlosti, strah od budućnosti, problem identiteta, seksualnosti, duboko ukorijenjena vjerovanja...) te doći u kontakt sa životnom silom i vratiti je, odnosno istinski otpustiti duboki zapis stresa iz tijela.

Podrška uspješnosti i lakoći rada na centralnom kanalu su proprioceptivne (PC) vježbe i proprioceptivna svjesnost. PC vježbe aktiviraju proprioceptivni sustav, dio živčanog sustava koji kontrolira, podržava i vodi ka fizičkom, emocionalnom i duhovnom poravnanju, poravnanju fizičkog i energetskih tijela, put poravnanja na više razina... To su vježbe otpuštanja stresa, relaksacije, oslobađanja i povećanja životne sile, pokretljivosti. PC vježbe povezuju s inteligencijom tijela, a proprioceptivna svjesnost vodi nas u nova iskustva drugih dimenzija, razvija izuzetne osjete, povećava i podržava sposobnost osjeta finih vibracija s kojima radimo.
Dakle, buđenjem proprioceptivne svjesnosti te blagim dodirom kritične točke, mjesta prioriteta, postižemo s najmanje napora najveće rezultate, dobro i lako. To je suština rada na centralnom kanalu.

Shin Tai tehnike rada na tijelu razvio je Saul Goodman (Shin Tai International, SAD), osnivač International School of Shiatsu (ISS), koja se razvila u velik lanac škola širom SAD i u Europi. Više od 30 godina Saul Goodman kroz predavanja, učenja i praksu razvija koncept Shin Tai, koji se zasniva na otvaranju prostora u strukturi i energetskim tijelima te pokretanju i slobodnom protoku životne sile, one koja je bila blokirana stresnim životnim situacijama.

FAZA 1

Životna energija zarobljena je u prošlosti! Život promatramo kroz povredu koju smo doživjeli, ne vidimo stvari kakve jesu... Osobe sa zarobljenom energijom u prošlosti ne žive sada, život provedu u prošlosti

Faza 1 - Centralni kanal by Zlatko Pavlinić

FAZA 2

Strah od budućnosti! Životna energija ”zalijepljena” je za budućnost. ”Ne mogu krenuti, početi živjeti dok... ne dođu bolja vremena, dok ne zaradim dovoljno novca, dok ne nađem pravog partnera, dok...”

Faza 2 - Centralni kanal by Zlatko Pavlinić

FAZA 3

Problem identiteta, tko sam, koliko vrijedim, pitanje karijere, gubitak moći, starenja, odnos s roditeljima, seksualnost...

Faza 3 - Centralni kanal by Zlatko Pavlinić

FAZA 4

Ograničavajuća uvjerenja, snažna energija zarobljena u njima. Postoje uvjerenja koja ljudi ne dovode u pitanje jesi li istina ili ne, ”programirani” smo. Ograničavajuća uvjerenja mogu biti vezana uz različita područja života – ljubavne veze, duhovnost, novac, uspjeh, povijest... Život u skladu s takvim uvjerenima čini nas nesretnima

Faza 4 - Centralni kanal by Zlatko Pavlinić

FAZA 5

Integracija polarnosti, pomirenje suprotnosti: duhovno-materijalno, dobro-zlo, ukočenost-opuštenost, fizičko tijelo-energetska tijela... Kad se vežemo uz polarnosti, ne živimo u sadašnjem trenutku.

Faza 5 - Centralni kanal by Zlatko Pavlinić

FAZA 6

Nakon bilo koje faze, kada tijelo uđe u lakoću, dosegne dublju razinu opuštenosti, oslobodi pokretljivost, proprioceptivna svjesnost odvest će nas do dijela tijela gdje još uvijek nema pokreta. Sve se kreće osim... Znači, struktura treba korekciju.

Faza 6 - Centralni kanal by Zlatko Pavlinić

INFO I PRIJAVE

Datum i vrijeme:

CK 1    27.-28. 3. 2021.
CK 2    17.-18. 4. 2021.

Subota: od 09:00 - 19:00h s pauzom za ručak

Nedjelja: od 09:00 - 18:00h s pauzom za ručak

Nakon završena oba vikenda (ukupno 2X16h = 32h) polaznici dobivaju potvrde o završenom seminaru.

Cijena i prijave:

Cijena seminara je 1500 kn po vikendu.  Prijaviti se možete putem e-mala na: zlatko.shiatsu@gmail.com ili putem mobitela: 091/ 592-3913. U prijavi navesti ime i prezime te kontakt broj.

VODITELJ/PREDAVAČ

Shiatsu i Shin Tai praktičar i učitelj

Zlatko Pavlinić

Društvene mreže

Lokacija

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Samoborska cesta 114, Zagreb

(+385) 01 379 4568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search