23 Lis, 2020
Tko zapravo odlučuje?

Tko zapravo odlučuje?

INFO

RADIONICA Tko zapravo odlučuje? (Nesvjesne igre i njihova moć)

Odrasle osobe uvjerene su da djeluju iz svjesnog uma, ali činjenica je da mnogo većim dijelom upravljanju ”zapisani” programi iz podsvijesti i oni su naši unutarnji saboteri u ostvarivanju svjesnih želja. Ako je naše podsvjesno uvjerenje "nisam vrijedan ljubavi" ili ”mene nitko ne može voljeti“, nesvjesno ćemo odbijati ljubav i stvorit ćemo niz situacija kojima ćemo potvrđivati "istinitost" podsvjesnog programa koji smo usvojili kao dijete. Prema transakcijskoj analizi, veliku većinu podsvjesnih uvjerenja i ”scenarij” prema kojima ćemo živjeti usvajamo do 7. godine života. Tada počinju i naši prvi unutarnji konflikti.

Zbog tih konflikta i podsvjesnih uvjerenja u odrasloj dobi igramo nesvjesne igre. Osnovna karakteristika nesvjesne igre je njeno ponavljanje ili s jednom osobom ili s različitim ljudima. Premda je ponavljamo, imamo osjećaj bespomoćnosti, da se igra sama događa i da su za nju odgovorni drugi.

Osim ponavljanja, specifičan je i obrat igre. U nesvjesnoj igri svoje stavove zastupamo naizmjenično. Zastupamo jedan stav, napravimo obrat i počnemo zastupati drugi, suprotan stav. Istovremeno izražavanje dva suprotna stava dovodi do komunikacijskog paradoksa i zbunjivanja druge strane. 

Posebno je važno naglasiti da nesvjesni igrači ne uče iz iskustva i da se ponavljanje nesvjesne igre može odigravati godinama. Koju nesvjesnu igru igramo? Onu koja je povezana s našim unutarnjim konfliktom, za koju nesvjesno smatramo da će uspjeti riješiti unutrašnji konflikt.

Na radionici ”Tko zapravo odlučuje” uz pomoć terapeuta imate priliku osvijestiti svoje nesvjesne igre i razriješiti unutarnji konflikt. Ako osvijestimo i riješimo unutarnji konflikt, tada prestaje potreba za nesvjesnom igrom i postajemo slobodni.

Datum i vrijeme održavanja radionice: 23. 10. 2020. Od 18 do 21 sat

Mjesto održavanja radionice: Jalovečka 1, Zagreb

Voditeljica: Lidija Delić

Cijena 250 kn

Prijave na radionice@galbanum.hr

VODITELJ/PREDAVAČ

Voditeljica sistemskih konstelacija

Lidija Delić,fitoaromaterapeut

Društvene mreže

Lokacija

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

(+385) 01/3794-568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search