27 Stu, 2020
Unutarnji konflikt: Gdje je istina?

Unutarnji konflikt: Gdje je istina?

INFO

Unutarnji konflikt: Gdje je istina? Postoji li točka istine ili smo u iluziji naših vlastitih (ne ) razumijevanja?

Postoji stvarnost i istovremeno naše poimanje stvarnosti koje proizlazi iz našeg osobnog "okvira". Čini se kao da svatko pojedinačno provuče stvarnost kroz nevidljivu mrežu svojih osjećaja, uvjerenja, ideja. Protrese stvarnost i iznese na vidjelo nešto novo, samo njegovo/njezino. Taj okvir se u Transakcijskoj analizi naziva Referentni okvir.

Referentni okvir je opća unutarnja struktura koja svakoj osobi daje njen osobni  paket sazdan od koncepata, osjećaja, percepcija i akcija. To je polazišna točka iz koje promatramo sebe, sebe u odnosu na druge, i sebe u odnosu na svijet. Iz toga, nazovimo polja, opisujemo stvarnost dodajući joj upravo vlastitu prosudbu. Jako je bitno razumjeti koncept referentnog okvira, kako bi razumjeli ponašanja i transakcije u kojima sudjelujemo.

Referentni okvir gradimo od rođenja. U prvim godinama roditelji odgojem pomažu djetetu pri izgradnji referentnog okvira. Upravo taj rani razvoj je period kada roditelji odgojem prenose vlastiti referentni okvir svome djetetu. Malo dijete prihvaća i  usvaja bilo koju definiciju i kada usvoji određeno uvjerenje, kao odrasli ljudi teško će vjerovati u suprotno od usvojenog uvjerenja.

Kada se kao odrasli susretnemo sa stvarnošću koja se ne uklapa u postojeće uvjerenje, pojavljuje se unutar nas samih konflikt referentnog okvira - Unutarnji konflikt.


 

Info i prijave:

Voditelj meditacije: Lidija Delić, fitoaromaterapeut, aromaterapeut (IFPA međunarodni certifikat)
Email:radionice@galbanum.hr
Cijena: 250 kn
Petak 27.11.2020. u 18:00h - 21:00h
Jalovečka 1

VODITELJ/PREDAVAČ

Voditeljica sistemskih konstelacija

Lidija Delić,fitoaromaterapeut

Društvene mreže

Lokacija

Kontaktirajte nas

Učilište Galbanum, Nova cesta 4, Zagreb (Trešnjevka)

(+385) 01/3794-568

  • dummy info@galbanum.hr

NEWSLETTER

Za više informacija o seminarima i radionicama pretplatite se na naš Newsletter...

* indicates required

Search